MENU

Hungarikum védjegy

0
885
0
Általam készített védjegy az alábbi pályázatra: A pályázat tárgya Az Országgyűlés a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló törvény kapcsán kinyilvánította, hogy a magyar nemzeti értékek és ezen belül a hungarikumok megőrzendő és egyedülálló értékek, amelyeket az összetartozás, az egység és a nemzeti tudat erősítése érdekében össze kell gyűjteni. A hungarikum olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével, különlegességével és minőségével a magyarság csúcsteljesítménye, amelyet belföldön és külföldön egyaránt a magyarság eredményeként, kiemelt értékeként tartanak számon, vagy amely védett természeti érték, vagy amely kiváló nemzeti érték. A hungarikum tanúsító védjegy grafikájának ki kell fejeznie a törvény szerinti hungarikum fogalomhoz kapcsolódó szellemiséget, meg kell testesítenie és szimbolizálnia annak jellemzőit. Általános elvárások a grafika kapcsán A grafika kialakításánál az alábbi szempontokat kell figyelembe venni: – legyen egyszerű, „első látásra” jól érthető, kis méretben is jól felismerhető, minden reklámhordozón és minden szokásos felhasználási formában könnyen alkalmazható és bármely nyomdai felhasználásra alkalmas; – szín- és formavilága legyen jellemző a hungarikumok szellemiségére; – legyen könnyen azonosítható és más hasonló védjegyektől jól elkülöníthető színes és fekete-fehér megjelenési formában is; – tartalmazza a „hungarikum” kifejezést; – alkalmas legyen a magyarság csúcsteljesítményének kifejezésére és azonosítására; – kerülje az elmúlt évtizedekben elterjedt, a […]
Read More ›

Családszépítő logó

0
847
0
Családszépítő blog részére terveztem logót. Az oldal témája, hogyan tehetjük boldogabbá családi életünket. A blog szerzőjének kész elképzelése volt a logót illetően, készített is néhány vázlatot amit elképzelt. (lenti képen balra) A rajzok és beszélgetés alapján készítettem néhány tervet. A nyertes logó itt jobbra fent látható.
Read More ›

Szőlőbirtok arculat tervezés

0
830
0
Ez az arculatterv az A’Capella szőlőbirtok arculat tervezési pályázatára készült. A pályázat célja a családi vállalkozás filozófiájához illeszkedő, korszerű arculat kidolgozása. A beküldött pályamunkának tartalmaznia kellett: logót, névjegykártyát, levélpapírt, szórólapot, webdesignt. Pályázat kiíró bemutatása: Az A’ Capella Szőlőbirtok (Családi Borműhely) a Balaton északi partján, Ábrahámhegyen 1 hektár szőlőterülettel induló családi vállalkozás. Célunk a borban egyediséget keresők és borértők táborának megszólítása, nemtől és kortól függetlenül. A birtok által képviselt értékek, melyeket az arculati terveknek is tükrözniük kell: modern, prémium kategóriás, korlátozott palackszámú, szakszerűen megtermelt kézműves borok a vendégfogadás, kóstoltatás igényes, a tradíciókat tisztelő, természetközeli környezetével. Fontosnak tartjuk a múlt eredményeinek megbecsülését, a méltatlanul mellőzött értékek újra élesztését. A névválasztás a kézművességen túl utalás a borász zenész-hangmérnök múltjára, valamint Ábrahámhegy község 6 kápolnájára.
Read More ›

Házépítő cég logó

0
828
0
Felkértek egy kész elemekből építkező cég arculatának megtervezésére. Az arculatnak ki kellett fejeznie a természethez közeli alapanyagok használatát is, melyre a cég nagy hangsúlyt helyez.
Read More ›